Restaurant Essens – večeře v Chateau de Frontiere.

Už dlouho jsem plánoval návštěvu restaurace ESSENS, která je součástí komplexu Chateau de Frontiere v Hlohovci na Jižní Moravě, v blízkosti známého Lednicko-valtického areálu.
Na tomhle zajímavém místě se nachází nejen hotel s úžasným wellness, venkovní koupaliště, vinný sklep, bistro pro cyklisty a bowling, ale i další restaurace s názvem Chateau Petit. Samotná restaurace ESSENS, vedená šéfkuchařem Otto Vašákem, se nachází v budově hraničního zámečku, což je stavba postavená rodem Liechtensteinů v roce 1827.

VEČEŘE:

Po příchodu do příjemného prostředí s historickým nádechem jsme byli posazeni ke stolu s krásným výhledem na Hlohovecký rybník a už jsem se těšil na zážitkové 8chodové menu párované s víny. Musím zmínit, že v restauraci jsou pro přípravu pokrmů používány výhradně regionální suroviny. Například bylinky pro kuchyni jsou pěstovány na zahrádce vedle restaurace samotnými kuchaři. Pro ty, co řídí, nebo nechtějí párovat menu s víny je v nabídce restaurace párování s ovocnými džusy a zeleninovými šťávami.

Nejdříve proběhl „trojitý“ Amuse bouche, nad rámec hlavního menu. Standardně bývá nabízen sekt nebo Champagne. My zvolili na doporučení sekt Bründelmayer Brut Reserve z Kamptalu a zase se mi potvrdilo, že bubliny se hodí ke každému jídlu.
Candát, bezový džus, řepkový olej (neuvěřitelně zajímavá kombinace bezu a ryby)
Kachní pastrami (velmi chutné a vláčné)
Domácí chléb s vlastním našlehaným máslem
Tady jsem ujel, musel jsem na závěr večeře poprosit o kousek chleba domů. ? Dostal jsem ho zabalený v příručníku.

OSMICHODOVÉ MENU:

Pstruh, řepa, křen
VUEVE CLICQUOT ROSÉ
Hovězí, rajče, libeček
FURMINT 2016, SZEPSY
Jehněčí, jogurt, estragon
PINOT BIANCO 2019, MANINCOR
Mrkev, mandle, rybíz
CUVÉE ŠEĎÁK 2020, ČAČÍK
Květák, houby, sýr
VITOVSKA 2018 MARCO FON
Kukuřice, žloutek, česnek
V.D.B. 2015, DOBRÁ VINICE
Kuře, paprika
BLAUFRÄNKISCH 2017, MORIC
Višeň, tvaroh, bazalka
PATIENCE 2018, UTOPIA

Musím říct, že ve všech jednotlivých chodech dávali jednotlivé ingredience jedinečný harmonický celek, který byl dobře párovanými víny ještě znásoben. Výjimečná byla také prezentace pokrmů.
Následně jsme byli pozváni na skvělou kávu na horní terasu.

Ke kávě byly naservírovány jako pozornost podniku další tři typy dezertů. Úžasný večer byl zakončen skvělým koňakem.

Vysoce oceňuji kvalitu, kreativitu a dokonalost v každém detailu připravovaných pokrmů, perfektně napárovaná vína, dokonalé párování i v případě nealkoholické verze, profesionální servis milé obsluhy a harmonii prostředí. Musím zmínit nadstandardní vybavení na toaletách, neviděl jsem ani v nejlepší restauraci světa (navštívil jsem dvě). Pohodlné parkování, krásné okolí zámečku a pěkné noční osvětlení vše ještě umocňuje!
Vřele doporučuji navštívit!

www.restaurantessens.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top